Hvor smart er huset ditt?

Hvor smart er huset ditt?

«Smarthus» eller smarte hjem har blitt et etter hvert velkjent begrep. Men hva er et smarthus? Det er faktisk litt opp til deg selv å definere hva et smarthus er, men kort fortalt handler det om at vi lar teknologi gjøre hverdagen vår enklere.

Hvor smarte hjemmene våre blir styres litt av hvor mye kunnskap vi har, hvor mye innsats vi velger å legge i det og ikke minst hvor mye penger vi ønsker å bruke på å gjøre hverdagen vår enklere. Smarthusløsninger er ikke lenger Science-fiction, det er i ferd med å bli «allemannseie». I hvert fall til en viss grad, og det vi har sett så langt er bare begynnelsen.

Nå rulles nemlig 5G og IOT eller «internet of things» ut for fullt, og hjemmene våre vil raskt bli smartere. I relativt nær fremtid vil det faktisk være utenkelig å bygge et hus uten å legge opp en rekke smarthusløsninger. De fleste av løsningene kan selvfølgelig enkelt legges inn i eksisterende bygg også. Kjøleskap vil holde oversikt over hvor mye melk du har igjen og automatisk legge det i handlelisten. Lyset i rommet vil senke seg automatisk når du skrur på TVen. Fargetemperaturen på lyset i huset blir automatisk varmere om kvelden for å gjøre det lettere å sovne… Mulighetene er uendelige…

En ting som vil bli svært viktig i tiden fremover, er energibesparende løsninger. Strømmen vil bli dyrere og med de nye strømmålerne (som faktisk også er en smarthjemsløsning) vil differensiere strømprisene i forhold til tiden på døgnet. Automatisk lysstyring har tidligere ofte vært løftet frem som energibesparende tiltak, men med dagens led-teknologi er det langt mindre strøm som går til belysning. Oppvarming og klimastyring derimot, vil fortsatt være svært energikrevende her i Norge.

Et system som automatisk stenger sola ute når det blir for varmt og som slipper sola inn når huset trenger å varmes opp vil holde energibruken nede. I et moderne smarthus er automatisk solskjerming en integrert del av boligsystemet. Og det er viktig at alle hjemmets funksjoner kan samles i et boligsystem, hvis ikke blir det ikke særlig smart. Hvis du har én app som styrer lys, én app som styrer gardiner og andre apper som styrer alt annet, blir det mer til bry enn til hjelp.

Derfor har vi i Solkontroll valgt å satse på et smarthus system levert av Somfy, hvor du kan styre hjemmet ditt gjennom et alt-i-ett system. Flere av våre solskjermingsprodukter som lamellgardiner, rullegardiner, panelgardiner, persienner og plisségardiner kan leveres med motor, som igjen kan kobles til Somfys globale og skalerbare løsning TaHoma (eller Connexoon RTS om den løsningen foretrekkes). Somfy er en etablert leverandør med kvalitetsprodukter og leverer en av de mest komplette plattformene på markedet. Systemet er så langt kompatibelt med mer enn 250 produkter som alle er med på å gjøre hverdagen din enklere.

Amazon Alexa® og Goolge Assistant® er siste nytt i vårt sortiment. Med disse løsningene kan du via tale f.eks be om at plissègardinene i stua skal senkes i det siste episode av “The walking dead” vises.

Mange av våre produkter leveres med innebygde oppladbare batterier. Med en slik løsning unngår du utgiftene det medfører å legge opp strøm til vinduene. Videre unngår man ledninger som må legges utvendig på vegg.

Så hvorfor ikke la oss hjelpe deg med å tenke nytt? Vi kommer gjerne til deg som bor i Kristiansandsområdet på en gratis befaring, hvor vi kan tenke smarte løsninger som forenkler hverdagen og holde energiforbruket nede. Bor du andre steder i landet kan du kontakte oss via vårt kontaktskjema.