Hvilken type solskjerming bør jeg velge?

Hvilken type solskjerming bør jeg velge?

De fleste av oss har ett eller flere rom hvor det blir for varmt eller et rom som er for lyst. Men hvilken solskjerming er best? Det er mange typer solskjerming å velge mellom, og det kan være vanskelig å bestemme seg. Bør man velge rullegardiner eller liftgardiner? Bør man velge plisségardiner? Kanskje passer det best med lamellgardiner? Eller er det persienner man bør gå for?

Det viktigste å tenke over når man velger solskjerming er hvilke funksjoner man ønsker at solskjermingen skal utføre. Ønsker man å dempe solskinnet men beholde litt av utsikten, kan det kanskje være smart å velge lyse lamellgardiner som slipper gjennom en del av lyset. Det er enkelt å selv velge hvor mye lys du ønsker å slippe inn samt hvor mye utsyn man får mellom lamellene. Har du store vinduer er lamellgardiner uten tvil den ideelle løsningen. Du kan velge mellom transparente, delvis transparente og helt lystette lamellgardiner. Det er opp til deg og ditt behov.

Les mer om våre lamellgardiner

 

Kombinasjonen lav kveldssol og TV-kikking kan være et problem i mange norske hjem. I Norge går sommersola sent ned og mange har behov for solskjerming i TV-stua. Lystette lamellgardiner eller plisségardiner hvor du selv velger hvilken del av vinduet som skal dekkes, eller persienner kan kanskje være løsningen. Noen ønsker kanskje TV-rommet så mørkt som mulig, og velger seg helt lystette gardiner for å få kinofølelsen når de ser film.

I moderne leiligheter med mye harde flater kan man oppleve at akustikken i rommet blir plagsom. Da kan det lønne seg å velge plisségardiner, populært kalt trekkspillgardiner. Trekkspilloverflaten demper akustikken og gjør rommet behagelig å være i. Dersom man velger plisségardiner med dobbel duk, blir det også lettere å kontrollere temperaturen i rommet. Plisségardiner med dobbel duk har svært gode isolerende egenskaper som hjelper deg å holde rommet kjølig om sommeren og lunt og godt om vinteren. Plisségardiner med dobbel duk fungerer også som lydisolasjon for støy utenfra, noe som kan være smart dersom man bor i områder med mye støy slik som i bymiljøer og i bråkete gater.

Les mer om våre plisségardiner

 

Flere og flere velger å gjøre hjemmene sine til såkalte «smarte hjem». Et smart hjem innebærer automatisering av en rekke av hjemmets funksjoner, slik som lysstyring, klimaregulering, alarm, underholdningssystemer osv. Hvorfor ikke også gjøre dette med solskjermingen? Vi selger solskjerming med motor som du enkelt kan styre fra sofaen. Med motor fra Somfy kan du selv velge hvordan du ønsker å styre gardinene, enten det er med app, veggbryter eller fjernkontroll. Eller hva med å la solskjermingen skje automatisk? Med en timer eller lyssensor kan du enkelt stille inn automatisk betjening av gardiner og persienner.

Enhver bolig er unik og vi har alle spesielle behov. Ta kontakt for gratis befaring