Vanlige spørsmål

Leveres produktene på mål?
Alle våre produkter leveres nøyaktig med de målene du bestiller. Normal produksjonstoleranse er +/- 1.5 mm.
Har dere garanti på produktene deres?
Vi følger norsk lovverk med hensyn til garantier og reklamasjonsrett, dvs. 2 års garanti og 5 års reklamasjon på alle produkter. Se link til fullstendige salgsbetingelser nederst på siden..
Tilbyr dere gratis befaring?
Vi tilbyr gratis og uforpliktende befaring i Kristiansandsregionen (Kristiansand inkl Søgne, Vennesla, Lillesand)
Må jeg montere produktene selv?
Vi tilbyr montering i kristiansandsregionen. Ønsker du å montere produktene selv kan vi bidra med tips og råd i forkant av monteringen. Vi sender deg også gode monteringsanvisninger.
Hvordan betaler jeg for produktene?
Du mottar en faktura etter at produktene er levert/montert.
Jeg har plastvinduer, kan solskjermingsproduktene festes til disse?
For plastvinduer anbefaler vi plissègardiner med skinner som limes til glass / ramme. Evt kan du vurdere om produktene kan plasseres i foring eller på vinduslister.
Er produktene barnesikre?
Alle våre produkter leveres med løsninger som er barnesikre i henhold til det Europeiske direktivet EN 13120.
Kan produktene deres leveres med motorstyring?
Man får motorstyring til Persienner, Rullegardiner, Plissegardiner, Lamellgardiner, Liftgardiner og til Gardinskinner. En del av produktene kan styre via mobiltelefon, andre styres via fjernkontroll eller veggbrytere. Noen produkter leveres med oppladbart batteri slik at man slipper å legge opp strøm. Vi leverer motor/styring fra Somfy, Legrand, Torro og Elero. Kontakt oss for mer info.
Når kan jeg forvente å få produktene mine?
Normal leveringstid er ca 4 uker.
Hvordan fester vi produktene i gipsvegger?
For lette produkter anbefaler vi Fischer sine nylonplugger «MDN S». For tyngre produkter anbefaler vi Fischer sine Gipsplateanker HM 4×46 SK/5-18. Man bør bruke egen tang for å feste sistnevnte produkt.
Hvor mye koster solskjermingsprodukter?
Solskjermingsprodukter koster alt fra 400 kr – 6000 kr/stk avhengig av type produkt og kvalitet på stoffet. Ønsker du å dekke store vinduer til rimelig sum anbefaler vi lamellgardiner, persienner eller rullegardiner.
Jeg ønsker soverommet mørkest mulig, hvilket produkt bør jeg velge?
Plissé med dobbel lystett duk. Videre vil et Rullegardin plassert over vinduslistene med en duk som dekker vinduslistene på begge sider, i stor grad gi et deg et mørkt rom. Rullegardin i kassett med skinner er også et bra alternativ. Velger du en duk med litt farge på (på begge sider) vil dette bidra til å unngå at lys reflekteres inn i rommet.
Selger dere utvendige produkter?
Ja, vi selger Screens for utvendig bruk.
Det er så varmt i huset vårt. Har dere produkter som kan senke temperaturen?
Utvendig produkter er uten tvil det beste produktet for å forhindre at huset blir varmt. Men også innvendige produkter som forhindre sola i å entre rommet hjelper. Lyse semi-transparente / lystett stoff absorberer varme mindre enn mørke stoffer og bidrar dermed til lavere temperatur. En del kunder har fått god hjelp av våre Plisségardiner med dobbel duk. Dobbel duk har et luftlag som isolerer mot varme / kulde.
Har dere solskjerming for skråvinduer?
Ja, både Lamellgardiner og Plissegardiner kan levers til skråvinduer. Kontakt oss for mer info.
Sender dere produkter til andre steder i Norge?
Absolutt, ta kontakt med oss på post@solkontroll.no, så hjelper vi deg med valg av produkter / fratrekk på mål. Vi samarbeider med Bring. Varene blir levert til nærmeste postkontor.
Jeg opplever at akustikken/lydnivået i det nye huset vårt er plagsom. Har dere produkter som kan bidra til å redusere dette?
Nye hus hvor rommene har glatte gipsvegger, parkett på gulvene og store vindusflater har ofte dårlig akustikk. Spesielt gjelder dette for rom med få møbler og lite tekstiler. Våre plisségardiner med dobbel duk vil kunne bidra til et bedre inneklima hvor man opplever mindre støy.