5 gode tips til gardiner og solskjerming

5 gode tips til gardiner og solskjerming

Har du kjøpt deg ny bolig du er i ferd med å innrede og trenger tips til gardiner og solskjerming? Eller kanskje du holder på å pusse opp og fornye hjemmet ditt? Da er det lett å ty til det vi kjenner fra før og ende opp med en tradisjonell gardinstang til stua og standard rullegardiner på soverommene. Men hadde du visst hvor mange muligheter som finnes, hadde du kanskje valgt noe annerledes og mer fantasifullt! Vi skal forsøke å hjelpe deg, her kommer fem gode tips til gardiner og solskjerming.

1. Plisségardiner

Plisségardiner blir på folkemunne ofte kalt “trekkspillgardiner” og har seilt opp til å bli favoritten blant solskjerming i norske hjem. Gardinet kan åpnes både fra topp og fra bunn og man kan enkelt velge hvilken del av vinduet som skal stenges for innsyn, skjermes for solen eller slippe inn dagslys. Plisségardiner gir deg derfor en rekke muligheter du ikke får ved hjelp av tradisjonelle løsninger. De gir god skjerming mot sollys, skjermer for innsyn, samtidig som de med sitt stilrene uttrykk er en moderne løsning for solskjerming. Plisségardiner senkes og heves, enten ved hjelp av kjede, med hånden eller med motor som også kan kobles til smarthusløsninger.

Velger du plissé med dobbel duk (ofte kalt “Duette”), skjules trådene som går gjennom duken. Dobbel duk gir også god støyisolasjon samtidig som den holder rommet varmt og lunt om vinteren og svalt om sommeren.

Du har stor valgfrihet i forhold til farger, bredde, lengde og form. Plissè kan tilpasses de fleste vinduer, også skråvinduer og tar svært liten plass når de er trukket sammen. De og passer i alle husets rom.

Se våre Plissegardiner her.

2. Lamellgardiner

Lamellgardiner er et svært stilfullt alternativ til tradisjonelle gardiner. Lamellgardiner gir rommet et moderne preg, og passer svært godt i moderne boliger og kontorlokaler.

Med lamellgardiner kan man velge å slippe dagslyset inn, samtidig som det skjermes mot solen og mot innsyn. Med enkle grep velger du hvor mye lys du vil slippe inn og endrer dermed lyssettingen i rommet. Har du store vinduer og kanskje rom med høytakhøyde, eller skråvinduer er lamellgardiner en ideell løsning.

Lamellgardiner får du i mange ulike farger, stoffer og transparens. Alt fra svært gjennomsiktige til lystette lameller. De henger loddrett ned i vinduet. Lysmengden justeres ved å vri lamellene eller å trekke dem til side. Her kan du kombinere flere ulike farger og skape din helt egen stil.

Se våre Lamellgardiner her.

3. Persienner

Persienner er klassikeren vi alle kjenner til. De passer i alt fra hus fra 30-tallet til moderne hjem og kontorlokaler. Med persienner kan du enkelt slippe inn ønskelig med lys, samtidig som du lett kan hindre innsyn. Kvalitetspersienner er 3svært robuste og lever lenge. Persienner leveres i både aluminium og i tre, og er derfor svært enkle å rengjøre. Persienner kan brukes i absolutt alle rom enten det er i stua, på kjøkkenet eller på soverommet. Gardinets unike egenskap gjør at man kan åpne for utsyn/lys enten ovenfra eller nedfra, tilpasset rommets beliggenhet.

I likhet med plisségardiner, senkes og heves persienner enten ved hjelp av snorer, med kjeder eller med motor som også kan kobles til smarthusløsninger.

Se våre Persienner her.

4. Rullegardin

De fleste av oss har nok hatt en rullegardin en gang. Kanskje på barnerommet når vi var små? Hvor vi lå og irriterte oss over at gardinet ikke passet til vinduet og dermed slapp i lys på sidene. Rullegardiner er ikke lenger hva de var før, rullegardiner i dag kan være en svært moderne og stilig form for solskjerming som fint kan brukes i alle rom. Alt fra transparent duk til oppholdsrom, til lystett duk for deg som er nødt til å ha det mørkt på soverommet. Med en rullegardin tilpasset vinduet får man svært god lysskjerming, i motsetning til de vi hadde på soverommet som barn. Rullegardiner finnes i en mengde forskjellige farger og stoffer og kan også leveres med sideskinner og kassett dersom man ønsker det. De kan også leveres med motor som kan kobles til smarthusløsninger.

Se våre Rullegardiner her.

5. Panelgardin

Ønsker du et stilrent og moderne alternativ til tøygardiner, kan det være verdt å se på panelgardiner. Panelgardiner består av store vertikale lameller som festes til en skinne som er montert i taket eller på veggen. Skinnene leveres med ulike antall spor til lamellene, avhengig av bredden på lamellene eller størrelsen på vinduet de skal dekke. Lamellene leveres i en rekke typer stoffer, alt fra transparente til lystette. Panelgardiner passer svært godt til store vinduer og skjermer godt for både sol og innsyn. Gardinene opereres ved hjelp av stang, for hånd eller med motor som kan kobles til smarthussystem.

Les mer om våre panelgardiner her.