Snart kommer vårsola!

Snart kommer vårsola!

Det er ikke mange som tenker på at det er snart er vår når de stikker nesa ut i disse dager. En bitende sibirkulde har lagt seg over store deler av Norge, og den har ligget der en god stund allerede. Ifølge værmeldingen skal kulda fortsette en god stund til også. Men med kulda følger finværet, og finner du deg en lun krok ute vil du kjenne at sola allerede har begynt å varme litt. Lørdag 20 mars er en stor dag for mange, da er det vårjevndøgn og vårens aller første dag. Vinteren er offisielt over!

De som har savnet varmen av sola i stua, kjenner nok fort at våren er tilbake. Plantene man hadde plassert i stuevinduet blir stekt av den sterke sola. Stearinlysene i lysestakene i vinduet bukker plutselig med nakken.
Vi blir igjen minnet på hvor varmt det kan bli i huset når vi ikke har noen form for solskjerming, og vi blir oppgitte av oss selv for at vi ikke husket å gjøre noe med det i fjor slik vi hadde planlagt.

Men det er ingen grunn til å vente lenger, det er nå du bør tenke på å anskaffe deg solskjerming før sommeren kommer og det for alvor blir varmt i huset. Det er riktignok mest effektivt å regulere temperaturen med utvendig solskjerming, men det kan også være svært kostbart. Heldigvis kommer man langt med innvendig solskjerming også, og til en langt hyggeligere pris.

Men hva slags innvendig solskjerming skal du velge for å holde varmen ute? Vi anbefaler plisségardiner (ofte kalt «trekkspillgardiner) med dobbel duk. Plisségardiner med dobbel duk (Duette) har svært gode isolerende egenskaper som ikke bare holder varmen ute om sommeren, men som også hjelper deg med å holde varmen inne om vinteren.

 

Plisségardiner har i tillegg den egenskapen at de bedrer akustikken i rom de er montert i, noe som passer ypperlig for moderne hjem med store harde flater. De skjermer jo selvfølgelig også godt mot innsyn. I løpet av få år har plisségardiner rukket å bli en bestselger, noe som ikke er så rart. Det er en gardin med tidløst design som passer til alle rom, de er fleksible og brukervennlige. De kan faktisk også brukes til skråvinduer og runde vinduer. Har du ønske om motoriserte gardiner, kan plisségardiner selvfølgelig opereres med motor og tilkobles Smart Home system (SOMFY).

Les mer om våre plisségardiner og om hvilke muligheter de gir deg.

Har du takvinduer? Ikke glem solskjerming til disse! Solkontroll har mange flotte gardin- og solskjermingsløsninger til VELUX vinduer. Du kan lese mer om Velux produktene her.

Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller ønsker en gratis befaring.