Telefon: 406 40002
post@solkontroll.no

Ofte stilte spørsmål

Her kan du kanskje finne svar på det du lurer på, hvis ikke så er det bare å kontakte oss

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Her er noen svar på de spørsmålene vi får mest om produktene våre. Hvis vi mangler noe, ikke nøl med å kontakte oss. 

Alle våre produkter leveres nøyaktig med de målene du bestiller. Normal produksjonstoleranse er +/- 1.5 mm. Les mer her om hvordan du tar mål.

Vi følger norsk lovverk med hensyn til garantier og reklamasjonsrett, dvs 2 års garanti og 5 års reklamasjon på alle produkter. Våre salgsbetingelser kan du lese om her. 

Vi tilbyr befaring i Kristiansandsregionen. Kunder i resten av landet kan bruke vår Oppmålingsguide eller ta en titt på vår Youtube kanal (Kommer mer) for å finne ut hvordan man tar mål/monterer produktene.

De beste prisene får kunden ved selv å bestille produkter i nettbutikken vår. Ved befaringen er prisen noe høyere (15 –20%). Ved befaring tilbyr vi en flere produkter/stofftyper enn det som er tilgjengelig på nett.

Vi tilbyr kun montering i kristiansandsregionen. Ønsker du å montere produktene selv kan vi bidra med tips og råd i forkant av monteringen. Vi sender deg også gode monteringsanvisninger.

Ved kjøp på nett tilbyr vi betaling via kort (Mastercard / Visa). Ved befaring får du en faktura etter at produktene er levert/montert.

Ved å bestille gratis stoffprøver kan du studere fargene nøye i ditt eget hjem. Bestill stoffprøver her.

Vi har skrudd en rekke produkter til plastvinduer og fått aksept for dette fra vindusleverandøren. Før du bestiller produktene bør du høre med firmaet som har levert vinduene dine. Evt kan du vurdere om produktene kan plasseres i foring eller på vinduslister.

Alle våre produkter leveres med løsninger som er barnesikre i henhold til det Europeiske direktivet EN 13120. 

Man får motorstyring til Persienner, Rullegardiner, Plissegardiner, Lamellgardiner, Liftgardiner og til Gardinskinner. En del av produktene kan styre via mobiltelefon, andre styres via fjernkontroll eller veggbrytere. Noen produkter leveres med oppladbart batteri slik at man slipper å legge opp strøm. Vi leverer motor/styring fra SomfyLegrand, Torro og EleroKontakt oss for mer info

Normal leveringstid er ca 14-20 dager.

For lette produkter anbefaler vi Fischer sine nylonplugger «MDN S». For tyngre produkter anbefaler vi Fischer sine Gipsplateanker HM 4×46 SK/5-18. Man bør bruke egen tang for å feste sistnevnte produkt. Begge produktene fås kjøpt hos Jernia.

Solskjermingsprodukter koster alt fra 400 kr – 5000 kr/stk avhengig av type produkt og kvalitet på stoffet. Ønsker du å dekke store vinduer til rimelig sum anbefaler vi lamellgardiner, persienner eller rullegardiner med en duk i Priskategori 1.

Plisse med dobbel lystett duk + sideskinner er vår absolutt beste løsning for å få det mørkt. Videre vil et Rullegardin plassert over vinduslistene med en duk som dekker vinduslistene på begge sider, i stor grad gi et deg et mørkt rom. Rullegardin i kassett med skinner er også et bra alternativ. Velger du en duk med litt farge på (på begge sider) vil dette også bidra med at lys reflekteres inn i rommet.

Nei, pr dags dato selger vi kun produkter for innvendig bruk.

Utvendig produkter er uten tvil det beste produktet for å forhindre at huset blir varmt. Men også innvendige produkter som forhindre sola i å entre rommet hjelper. Lyse semi-transparente / lystett stoff absorberer varme mindre enn mørke stoffer og bidrar dermed til lavere temperatur. En del kunder har fått god hjelp av våre Plissegardiner med dobbel duk. Dobbel duk har et luftlag som isolerer mot varme / kulde.

Ja, både Lamellgardiner og Plissegardiner kan levers til skråvinduer. Kontakt oss for mer info.

Vi samarbeider med Bring. Varene blir levert til nærmeste postkontor. Du får sms og mail når varene er på vei.

Nye hus hvor rommene har glatte gipsvegger, parkett på gulvene og store vindusflater har ofte dårlig akustikk. Spesielt gjelder dette for rom med få møbler og lite tekstiler. Våre plissegardiner med dobbel duk vil kunne bidra til et bedre inneklima hvor man opplever mindre støy. Les mer om våre Plisségardiner her.

Kontakt oss

Om oss

Vår absolutt viktigste prioritet er fornøyde kunder og vi strekker oss langt for å oppfylle dette. Våre produkter kjøpes direkte fra et stort europeisk selskap. Selskapet har 25 års erfaring og eksporterer produktene dine til mer enn 35 land. 

Kopirett Solkontroll AS 2020. Design av TechTop Media AS.